Cine este aproapele meu?

Pacatul a pus un zid de despartire asa de mare intre noi si Dumnezeu incat nu mai poate fi vorba aici despre vreo legatura. Tot astfel, intre iudei si samarineni nu exista nici un fel de legaturi. Cel cazut intre talhari fusese batut pana la sange. Horcaind in sangele nostru ne-a aflat Dumnezeu cand venise pe lume. Samarineanul se angajeaza sa suporte toate cheltuielile necesare recuperarii nenorocitului aluia oricat de mari ar fi ele. „Iti voi plati totul…” Dumnezeu face o nunta Fiului Sau si pe toate le pregateste El Insusi, in amanunt. Noua nu ne ramane decat sa Il credem. Cel de departe ni se apropie… Samarineanul milostiv vorbeste despre Dumnezeu si, mai ales, despre tine, omule, care ai avea cui semana, numai sa iti doresti asta din toata inima ta: „Du-te si fa si tu la fel!”

Acest articol a fost publicat în Cuvânt de învăţătură. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Cine este aproapele meu?

  1. L.I. zice:

    s-a predicat de multe ori din pilda samariteanului, si mereu aceeasi concluzie: ca samariteanul este Dumnezeu/Cristos, iar omul suntem noi fiecare in parte. trist. adica se poate traduce si asa, dar mesajul e altul. pacat ca pocaitii nu-l prea vad. nici ei si nici cei care-i conduc.

    • 71ganduri zice:

      „Mesajul e altul.” Te rog sa continui…

      • L.I. zice:

        esenta si ideea pildei samariteanului este sa facem si noi ca acel samaritean, adica sa vedem nevoile aproapelui nostru si sa-l ajutam. asta se spune prea putin sau deloc cand se predica din acest pasaj. doar e mai comod sa credem (doar) ca Cristos este samariteanul care a platit pretul pt noi, asa si este, insa noi pt cine, ce platim?

  2. Pingback: Scrisoare cu taxă inversă | B-logoreea

  3. 71ganduri zice:

    Mersi. Deci adaggio:… (vezi textul)

    • sam zice:

      flatat…
      mai nou ma „torturez” cu idealul samariteanului care garanteaza orbeste acoperirea tuturor cheltuielilor amanunt pe care l-am re-descoperit in articolul tau.
      Ori e Bill Gates ori are „acoperire maxima” 🙂

      • 71ganduri zice:

        Esti chiar fain. Imi cer iertare de felul in care imi suna mie citatele din Scriptura. Cine stie poate ca intors sa achite nota de plata s-a pomenit ca nu are cu ce si s-a bagat de sluja la hangiu?! Stii: in medicina cu interventiile de viata si de moarte care ii asigura omului functiile vitale sistemul medical de stat ii este dator fiecarui cetatean ca are ca nu are asigurare. Ma gandesc ca prada de razboi pe care Dumnezeu o garanteraza omului e viata (vesnica)… In privinta asta mana Domnului nu e prea scurta. Si apoi si eu sunt „torturat” de texte ca asta: „Care tata. daca ii cere fiul sau o paine, ii da o piatra?” Oare asta se poate intampla chiar asa cum se aude? Cum iti dai seama ca ceri painea aia care nu ti se poate refuza?

Lasă un comentariu