Principiile Revelatiei (V): corabia Hristos si limbajul esential

Urmatorul eveniment este potopul care de fapt este anticiparea… corabia este Hristos.

Daca este cineva in Hristos supravietuieste potopului. Cum a fost in zilele lui Noe din nou va veni da?… Corabia este Hristos. Putem vorbi si despre asta sunt multe lucruri de spus aici dar este cert ca au inceput deja ploile celui de-al doilea potop ca pe scena lumii deja a aparut… cum se termina filmul cand incep sa apara scenaristul regizorul luminile deja a inceput sa apara sfarsitul filmului. …cine scapa de acest potop pe care si Domnul Hristos il anunta si zice „cum s-a intamplat in zilele lui Noe se va intampla din nou”. Corabia este Hristos. Daca este cine in Hristos are viitor daca nu aicea ramane.

Al patrulea eveniment care este turnul Babel este reversul Penticostului. Adica Rusaliile impart din nou limbile ca sa ii adune pe oameni pentru ca ei erau impartiti de a doua cadere. Adica limba in care a fost creat Universul cand a zis Dumnezeu: „Sa fie!” in aia se certa Adam cu Eva. Limba aia s-a pierdut la Babel. Intelegeti?

Ca Adam este invitat sa participe la fondul lexical. „Sa zica el…” Deci era un singur limbaj in cer si pe pamant care s-a pierdut la Babel si acest turn facut de sus in jos care este proiectul lui Dumnezeu. Pentru ca Babel nu s-a numit „incurcatura”. Ei cand au pus prima caramida n-au zis: „Hai sa construim o incurcatura!” Babelul se numea „poarta cerurilor”. Dar noi intram pe poarta asta dupa ce am fost scosi afara de un heruvim cu sabia invapaiata facem din caramida un esafodaj si asediem inapoi intram in Paradis si stam la masa cu Dumnezeu ca ne pricepem.

Ei, atunci are loc a doua cadere si se pierde acest mediu de comunicare care revine la Rusalii: limbajul esential. Despre asta vorbim cand ne intoarcem. (mai departe insa nu l-am inregistrat)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Principiile Revelatiei (V): corabia Hristos si limbajul esential

  1. Iosif zice:

    cine mai utilizeaza azi arhaicul „limbaj esential”, când limbajul institutionalizat international, este limbajul de lemn ?…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s