Principiile Revelatiei: caderea (II)

Dupa conditiile paradisului avem caderea, al doilea eveniment.

Caderea este o victorie a diavolului care a folosit un scenariu si niste sugestii.

Ca si cand tu ai o reclama care merge impresionant, pe care nu o mai schimbi. Da’ de ce sa o schimbi? Daca tu ai reusit sa pacalesti cumparatorii sa-si cumpere toti cate doua sute de termometre fiecare acasa ca nu stii cand le trebuie se mai sparge si daca tu le-ai umplut casa cu termometre oriunde calca calca pe un termometru si tu i-ai convins sa isi bage salariile in termometre (va dau un exemplu ca si unul care face reclama) tu de ce sa schimbi reclama cu care ai reusit? Toata lumea nu se apuca de mancare, nu pleaca de acasa fara sa aiba 10 termometre in buzunar. Am zis asa un exemplu. Putea sa fie si altceva: o perie. Nu conteaza.

Deci diavolul a reusit sa isi vanda marfa folosind trei sugestii luciferice. Trei, da?, la care nu a renuntat. In toata Scriptura si pana la sfarsitul istoriei le va tot repeta pentru ca lucreaza, domnule.

Si prima este urmatoarea: daca esti un tip curios si vrei sa ai o versiune a ta despre ce este bine… adica tu esti in paradis si vine diavolul sa iti spuna ce este binele. Hai ca iti spun eu ce este binele. Adica ce ai tu aicea este ceva incert. Eu pot sa iti organizez lucrurile care tu le ai pe alte rafturi in asa fel incat sa stii sigur care-i stanga si care-i dreapta. Deci binele si raul iti spun eu care sunt. Sau ai tu dreptul sa stabilesti: stabilim noi doi impreuna.

A doua sugestie…

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Principiile Revelatiei: caderea (II)

  1. In primul rând m-ai lăsat în pom, cu puncte de suspensie. În al doilea rând, diavolul tău pare un tip moralist și se ocupă cu etica. Și cu marketing.

  2. Iosif zice:

    Diavolul este un baiat bun si indispensabil perceptiei existentei si evolutiei speciei mamiferului rational-sentimental numit „Om”, însa un mare pisicher, înselator, falsificator, imitator, iluzionist, pacalici, pentru cei mici ! 🙂 )))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s